diumenge, 4 de gener de 2009

El caràcter Poca Broma

La música sempre ha remogut consciències i ha acompanyat els moviments que han pretès canviar la societat i el món; moviments que poden haver aconseguit petites o grans gestes.

Poca Broma pretén aportar un petit, honest i humil granet de sucre a les dolces victòries que s’aconsegueixen i s’aconseguiran als Països Catalans.

Les nostres cançons van des del punk al rock, passant pel hip-hop. A tot això hi hem de sumar tots aquells altres estils que qualsevol dia ens vingui de gust desenvolupar. Així doncs, la música que fem no té un estil concret, de manera que... com podríem definir Poca Broma?

Considerem que el caràcter del grup, és a dir, aquell fil conductor que acompanyarà Poca Broma des de l'inici fins a la fi, seran aquells valors que sobrevolen el nostre dia a dia. Malgrat les tendències, les modes i l'evolució natural que pateix tota organització, hi haurà quelcom que restarà intacte:

COMPROMÍS POLÍTIC

Tots els components del grup tenen un cert grau de compromís polític. El nostre objectiu és difondre la ruptura amb el sistema capitalista imperant a tots els nivells per mitjà de la música. Ens declarem al servei del moviment.

LLETRES

El nostre compromís s’emmarca en el si de l’esquerra independentista, tot i que les nostres lletres són una expressió elemental de les lluites antisistema. Pretenem combinar un humor cítric i crític a nivell social i sempre hem buscat un missatge combatiu, fresc i optimista.

FILOSOFIA DEL DIRECTE

Fem espectacle. Pensem que un dels punts imprescindibles en un directe és passar-ho bé dalt de l’escenari ja que aquesta il·lusió es transmet al públic. Així doncs, volem que el públic s’ho passi bé de la mateixa manera que nosaltres gaudim fent música. Per això la nostra música és activa, expressiva i combativa.

FRATERNITAT

Pretenem ser propers a la gent. Creiem important cuidar les relacions personals i precisament per això considerem essencial el concepte de fraternitat, no només, però sobretot, entre la gent que lluita i que té un compromís amb el moviment.

LA VICTÒRIA

Sempre diem que el nostre cant és per la victòria. Això és així perquè pensem que s’ha d’anar més enllà de la protesta. Cal construir alternatives. Per guanyar ens fa falta ser positius i treballar amb tota la il·lusió del món.