dimarts, 5 de maig del 2009

Moviment musical contra Bolonya

Si la lluita és l’únic camí, la música és un dels vehicles.

Aquests darrers mesos, com hem pogut comprovar, la maquinària política i mediàtica de la “democràcia” capitalista ha situat els seus focus en direcció a l’efervescència de les protestes en defensa de la universitat pública. Mentre uns desallotjaven, expedientaven i s’afanyaven a aplicar un nou model universitari ple de dubtes i punts foscos, els altres s’escarrassaven a desvirtuar els arguments, les ocupacions i els drets dels i les alumnes.

Malgrat tot, els i les estudiants han demostrat i demostraran que tenen capacitat, coherència i dignitat per plantar cara davant de l’enemic més potent.

En aquesta conjuntura, Poca Broma i Igitaia, grups de música formats per estudiants i també treballadors, volem fer un humil homenatge a totes aquelles universitàries que han dedicat hores i hores a la lluita pels interessos col·lectius, a l’elaboració de pancartes, participació en ocupacions, manifestacions, assemblees, etc. amb l’objectiu de deixar una universitat pública i de qualitat a les properes generacions.

Per tot això, ambdós grups hem elaborat lletres de cançons que parlen de Bolonya i de la lluita a les aules, que presentarem als concerts del mes de maig i que intentarem difondre a partir d’ara. Alhora, també fem saber que restem al servei del moviment estudiantil anti-Bolonya per qualsevol necessitat vinculada amb la nostra activitat com a músics.

Finalment, instem a tots els grups musicals afins a la defensa de la universitat pública, a estendre la mà a les lluites que, en aquests moments, necessiten el màxim de suport i sinèrgies possibles.

Una abraçada fraternal. Ens veiem a les aules!

Presentacions dels temes:

Igitaia: dia 9 de maig al CSO La Forsa. Av de la Fama, 41. Cornellà.
Lletra i música: properament.
http://www.myspace.com/igitaia

Poca Broma: dia 15 de maig a la Plaça Sóller del barri de Porta de Nou Barris.
Lletra: