dimarts, 10 de juliol del 2012

Fent córrer la veu

Dimecres i dijous passat (4 i 5 de juny) vam enregistrar les veus de les quatre cançons de la primera tongada de gravació.

Les cordes vocals d'en Raf van fer hores extres durant dues jornades intenses. Litres i litres d'aigua vilafranquina van ajudar-nos a humitejar el rapejat, les melodies i les segones veus. 

La sensació de cantar quan t'estan gravant és molt diferent a la de tocar altres instruments. L'estudi de l'APX es va convertir, durant una estona, en la consulta del psicòleg Thrashoo que, amb paciència, pedagogia i tranquil·litat, va fer sortir de cada diafragma, el millor de nosaltres. Jugar amb la veu, la mètrica i les paraules és molt divertit, així com conèixer les infinites possibilitats que ens dóna. No obstant, es necessita molta concentració i parar atenció als més petits detalls. I tot això ho diem uns punkis! Fent altres estils suaríem sang!

Sort que, assessorant i col·laborant, sempre atentes, hem gaudit de la tendra companyia de l'Ari i la Maria, grans veus, projectades per grans persones.

Amb això, com dèiem, hem finalitzat la primera tongada de gravació. I la segona quan? Bé, ara toca passar l'estiu a cavall del local d'assaig i el decorat del carrer Progrés (on hi ha la meitat de la nostra família bromista): les dues prioritats de la temporada.

Acabat aquest període de procés creatiu, serà el moment de tornar a comprar bitllets de rodalies i reemprendre, fent via, aquest fantàstic trajecte -d'hora i cinc minuts- de vinyes i masies que ens traslladi fins el primer disc de Poca Broma.

Una abraçada fraternal a tota la família!