dimarts, 14 de maig del 2013

Allò que som i hem après

Ja el tenim aquí: aquell concert llunyà que havíem planificat per quan arribés el bon temps, és a quatre dies (ja més literals que metafòrics).

Venim d'uns mesos dedicats a la creació i l'enregistrament del nostre primer disc. Uns mesos que, com els bons plats, s'hi han barrejat tota mena de sabors i olors: alegries, neguits, debat (molt de debat) i sobretot molta cohesió i voluntat de fer equip per créixer col·lectivament.

A can Poca Broma, considerem que som més de 5 veus. Com qualsevol grup de música, els components que es veuen dalt d'un escenari només són una part del projecte. Al nostre costat (com observareu a les pàgines del llibret del disc físic), hem tingut fantàstiques contribucions musicals, audiovisuals, fotogràfiques, aportacions filosòfiques, correccions lingüístiques i, també, ajudes econòmiques. Sense tot això, el disc no seria el que és (o fins i tot, no seria disc).

Així doncs, el grup ha tendit, durant la creació del disc, a obrir-se cap a fora i aprofitar totes aquelles mans (i ments) que ha tingut a la vora.

Sí, és cert, aquesta manera de fer és indestriable de la nostra condició de grup humil, amb pocs recursos i ple d'il·lusions. Però, al mateix temps, també ens adonem que és un funcionament idèntic (basat en l'autogestió i l'assemblearisme) al que hem viscut i après als nostres barris, en aquells espais on participem i militem cada dia per transformar la societat, de baix a dalt. 

Com fan molts altres companys músics dels Països Catalans, des del disc Cara Nova, Poca Broma intentarem transmetre una visió crítica del món, però sobretot sobretot, intentarem portar-la a la pràctica, amb el nostre funcionament de grup, amb l'ús de les nostres creacions i amb una actitud fraternal allà on anem: creiem que són aquests petits hàbits els que transformen realitats.

Això és el que som, el que hem après i així ens presentem.

Us esperem dissabte 18 de maig al Casal de Joves de Gràcia, La Fontana, amb els companys de la Banda Patilla, Anita Miltoff i Focking Bob: hi haurà música, salts i espectacle!

Una abraçada!

1 comentari:

Pepa_Cate ha dit...

Salut i felicitat, pocabromistes!!! Són les vuit del matí i acabo d'escoltar la Cara nova. Preparada per venir al concert aquesta nit.