dimecres, 30 de setembre del 2009

La Torxa que no podran apagar mai

Aquesta setmana s’ha iniciat el procés de desallotjament contra la Torxa d’Horta, el Casal Popular impulsat per l’Assemblea de Joves fa més d’un any. Malgrat no haver-se consumat l’entrada dels membres de la comissió judicial dins la finca, el procediment s’executarà en breu.

Poca Broma guarda molt bons records de tots els indrets que visita. La vila d’Horta n’és un exemple molt especial. No només per haver-hi tocat dues vegades i no només per conèixer la seva gent. Tenim una estima especial cap aquest barri perifèric perquè allà i, concretament a la mateixa Torxa d’Horta, és on se’ns va brindar l’oportunitat de fer la nostra primera actuació en directe aquest darrer març.

Però aquest Casal Popular ha estat molt més. Ha cobert una necessitat del jovent del barri de tenir un espai d’oci, ha permès a diferents entitats i colles de cultura reunir-se, fer activitats i autogestionar-se. Des d’aquest espai també s’ha donat més força a la Festa Major Jove i altres activitats fixes en el calendari. Però per sobre de tot, ha estat el símbol de l’autorganització, per part del jovent d’Horta, per prendre allò que legítimament li correspon per transformar la societat.

Poca Broma sempre parlem de victòria. Algú es pot pensar que aquest missatge mostra un sentiment de derrota. Afirmem enèrgicament que això no és així. Estem tristos perquè ens prendran un espai que representava uns valors. Estem tristos perquè ens prendran el nostre “bressol” com a grup. Però estem convençuts que la Torxa serà un referent col·lectiu que es mantindrà al cap de totes les persones que el freqüentàvem. I tot allò que vam aprendre, discutir i gaudir, donarà la força i legitimitat suficient per obrir mil casals populars més a la vila.

Molts ànims i una abraçada fraternal a totes les persones que han fet possible que aquesta Torxa es mantingués encesa tot aquest temps.